Hokejová várka plzeňského piva

První fanoušek ochutnal se sládkem hokejovou várku plzeňského piva

Plzeň - 29. 04. 2015

„Hokejovou“ várku piva Pilsner Urquell ochutnal včera večer první fanoušek. Fenomén mezi sportovními fandy s přezdívkou FANTOMAS narazil společně s plzeňským sládkem Václavem Berkou a českými hokejovými legendami Františkem Kaberlem a Františkem Kučerou dřevěný soudek s pivem z várky uvařené pro hokejové fanoušky českého týmu.  Pivo nyní poputuje do fanzón Pilsner Urquell v Plzni, Praze i Ostravě, které značka vybudovala jako partner naší hokejové reprezentace pro české fanoušky, a také do restaurací po celé ČR.

Starší obchodní sládek plzeňského pivovaru Václav Berka a známý sportovní fanoušek FANTOMAS narazili slavnostně dřevěný soudek pivní várky, která byla už v březnu uvařena speciálně pro hokejové fanoušky národního týmu k příležitosti blížícího se květnového šampionátu. Při vaření várky, určené všem věrným hokejovým fanouškům, asistovali na konci března plzeňský útočník Jakub Lev a obránce Jakub Jeřábek. Na jejich práci včera navázaly další ikony českého hokeje František Kučera a František Kaberle, kteří dohlédli na naražení sudu a první ochutnávku.

Právě první půllitr hokejového piva z čerstvě naraženého dubového soudku včera vyzkoušel jako zástupce hokejových fanoušků známý sportovní fanda přezdívaný FANTOMAS. „Jsem rád, že jsem mohl ochutnat „hokejové“ pivo Pilsner Urquell jako první z fanoušků. Je perfektní a určitě přispěje k bouřlivé atmosféře ve všech fanzonách a restauracích po celé ČR, “ řekl FANTOMAS. „Já bych se chtěl dostat na utkání našich na stadion, ale se sládkem jsme se dohodli, že na jeden zápas přijedu fandit do fanzóny do Plzně, “ dodal.

Profesionální naražení sudu, správný styl načepování i tu nejlepší kvalitu hokejového piva zkontroloval také plzeňský sládek Václav Berka. Když jsem byl malý, obdivoval jsem naše hokejisty a samozřejmě snil o tom, že budu taky jednou hrát za nároďák. Má cesta byla ale daná rodinnou tradicí a já se věnuji plzeňskému pivu, stejně jako můj táta a děda. Určitou součástí národního týmu jsem se ale přece jenom stal. Zlaté pivo, které jsem společně s hokejisty uvařil, teď spojí všechny české hokejové fandy a jejich podpora požene naše chlapce za co nejlepším umístěním. Věřím, že zlato zůstane doma a že ho naším zlatem oslavíme,“ řekl Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

Aby byl českému týmu i fanouškům při souboji národů ještě blíže, slíbil sládek fandům navíc zvláštní odměnu. Pokud svou podporou přivedou český hokejový tým v jednotlivých zápasech šampionátu k vítězství, mohou si ve všech třech fanzónách – v Plzni, Praze i Ostravě – vychutnat bezprostředně po každém vyhraném zápase 200 piv plzeňského ležáku zdarma. „Po každém vyhraném zápase našich vyčepujeme na oslavu vítězství v každé z fanzón 2 padesátilitrové soudky ležáku Pilsner Urquell zadarmo. Protože slavit to nejhezčí se má tím nejlepším, “ dodal Berka.

Fanzóny na nádvoří plzeňského pivovaru v Plzni, na střeše Galerie Harfa v Praze i v ostravských Dolních Vítkovicích se fanouškům otevřou už s prvním zápasem národního týmu na světovém šampionátu, tedy 1. května. Nabídnou kromě fanouškovské várky plzeňského ležáku na čepu také soutěže o pivní hokejové ceny, například o půllitry s národními hokejovými legendami nebo podepsané dresy. Součástí bude i Pilsner Urquell Master Bartender show, tedy ukázka různých stylů čepování piva, které se budou moci fanoušci pod vedením těch nejlepších českých výčepních vlastnoručně naučit.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum