Pivovarské muzeum v Plzni

Pivovarské muzeum v Plzni představuje nově rozšířenou expozici, vybavenou moderními interaktivními prvky. Další novinkou je aplikace pro chytré telefony a tablety, která je ke stažení zdarma. Přijďte na prohlídku do Plzně a poznejte novinky, které jsou pro vás připraveny na prohlídkové trase Pivovarským muzeem a Plzeňským historickým podzemím.

V  depozitářích Pivovarského muzea se skrývají stovky exponátů a tisíce fotografií a dokumentů, které nejsou běžně vystaveny. Tyto předměty dokumentují nejen historii výroby piva, jeho dopravu zákazníkům, stáčení nebo čepování, ale i výstavbu plzeňských pivovarů a proměny samotného města. Nyní je část tohoto skrytého bohatství přístupna návštěvníkům, kteří si dobové fotografie, plány historických zařízení a další zajímavé dokumenty mohou prohlédnout na řadě dotykových obrazovek umístěných na prohlídkové trase. Prohlídka muzea je nyní více interaktivní a jistě zaujme všechny milovníky historie piva a starých řemesel. Například v expozici věnované bednářskému řemeslu si návštěvníci mohou sami vybrat z několika filmů, které jim detailně přiblíží práci bednářů. Dále je veřejnému publiku nově představena obsáhlá fotodokumentace k historicky nejdůležitějším plzeňským pivovarům.

Pivovarské muzeum - expozice bednáři

„Letos v létě jsme v Pivovarském muzeu připravili pro návštěvníky několik změn a zlepšení, která věříme, že prohlídku zpestří a zaujmou svou interaktivitou. Návštěvník, který přijde do muzea, si jej může nyní projít buď s nově aktualizovaným textovým průvodcem, zvukovým průvodcem či úplně nově i s aplikací pro chytré mobilní telefony a tablety, kterou si může na místě stáhnout zdarma,“ říká Tomáš Raboch, vedoucí rozvoje služeb cestovního ruchu.

Chytrá aplikace „Muzeum piva“ umožňuje po stažení výběr jednoho z 10 světových jazyků a nabízí virtuální návštěvu Plzeňského historického podzemí a Pivovarského muzea v Plzni. Oba návštěvnické okruhy jsou rozděleny do 15, respektive 18 kapitol s doprovodným textem, výkladem a fotografiemi. Tato aplikace je ke stažení ZDARMA pro telefony a tablety se systémem iOS a Android.

Samotné Pivovarské muzeum v Plzni se nachází v unikátním zachovalém právovárečném domě z 15. století v samotném centru Plzně. Návštěvníci mohou absolvovat na jednom místě prohlídku jak samotných expozic v Pivovarském muzeu, ze které dýchá atmosféra výroby, způsobu podávání a pití piva v průběhu několika staletí, tak prohlídkovou trasu rozvětveného historického podzemí, unikátního labyrintu chodeb a sklepů.

Více informací: www.prazdrojvisit.cz

Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum