Prohlídky Budvaru 2014

Loni výrazně vzrostl zájem o prohlídky Budějovického Budvaru

V roce 2014 se počet návštěvníků Budějovického Budvaru zvýšil o 12%. Výrobní prostory pivovaru si prohlédlo 47 097 lidí ze 77 zemí. Nejvíce turistů bylo z Německa, z České republiky a z Rakouska.

Budějovický Budvar, n.p., patří mezi nejpopulárnější turistické cíle na jihu Čech. Potvrzují to i údaje zveřejněné Národním památkovým ústavem. Budějovický Budvar, n.p., se podle nich loni umístil na šestém místě mezi nejvíce navštěvovanými turistickými objekty v Jihočeském kraji.

„Pivovar loni navštívilo 47 097 lidí, to je o 12 % více než v roce 2013. Turisté pocházeli ze 77 zemí. Nejvíce jich přijelo z Německa, na druhém místě byla Česká republika a na třetím místě Rakousko,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí divize Gastro z Budějovického Budvaru. Podíl hostů z německé jazykové oblasti činil loni 41%. Čeští turisté měli podíl 22 procent.

Návštěvníci u nás oceňují především to, že se pohybují přímo ve výrobních prostorách pivovaru a nikoliv v umělém zábavním parku pro turisty. Mohou vidět výrobu piva z bezprostřední blízkosti a pozorovat zaměstnance při práci,“ dodává Tomáš Olejník, vedoucí divize Gastro z Budějovického Budvaru. Exkurze pivovarem vedou odborně vyškolení průvodci s výkladem v češtině nebo dalších šesti světových jazycích. „Nejoblíbenější částí prohlídky pro návštěvníky starší 18 let je ochutnávka nepasterovaného a nefiltrovaného ležáku Budweiser Budvar z tanku v ležáckém sklepě, dětem se nejvíce líbí stáčírna lahví se dvěma roboty,“ uzavírá Tomáš Olejník.

Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru nabízí již od roku 2005 zábavu i poučení při prohlídkách výrobních prostor pivovaru a poskytuje řadu dalších služeb. Přímo v areálu funguje „Pivnice Budvar“, ve které mohou návštěvníci kromě dokonale ošetřeného piva ochutnat především gastronomické speciality české kuchyně. Nabídku služeb doplňují prodejna piva a suvenýrů a také komplexně vybavené prostory pro firemní školení či společenské akce. Letos na jaře bude po celkové rekonstrukci znovu otevřena multimediální expozice „Příběh budějovického piva“.

Pivovar je návštěvníkům přístupný každý den od 9 do 17 hodin na základě předchozí telefonické či e-mailové objednávky. V období leden a únor je zavřeno v neděli a v pondělí. Každý pracovní den (v létě i o víkendech) od 14:00 se lidé mohou zúčastnit prohlídky i bez předchozí rezervace. Průvodci hovoří česky nebo některým z dalších 6 světových jazyků (německy, anglicky, francouzsky, rusky, italsky a španělsky). Prohlídka trvá cca. 60 minut a je určena pro skupiny 5-50 osob. Základní cena prohlídky činí 120,- Kč, ale některé kategorie návštěvníků mohou získat slevu. Další podrobnosti o prohlídkách Budějovického Budvaru, včetně jejich on line rezervace, najdete na webové stránce http://www.visitbudvar.cz/. Celou prohlídkovou trasu je možné projít i virtuálně na odkazu http://goo.gl/nf3TCW díky technologii Google Street View.

 Zdroj: Budějovický Budvar

Fotogalerie:


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum